Rapid Shooting, Steel Challenge, Fémpárbaj bírói képzés 2021.05.08.

Helyszin: Papole lőtér Budapest, Komp u. 3, 1044.

Rendezési hozzájárulás az alapképzésben: 5000 Ft.

Rendezési hozzájárulás a továbbképzésre meghívottak és az I. osztályú bírók számára: 0 Ft.

Jelentkezési feltétel: a képzésre Rapid Shooting, steel challenge, fémpárbaj lövők jelentkezhetnek, továbbképzésre az MSSz Szituációs szakág Rapid Shooting, steel challenge, fémpárbaj bírói. Figyelem, a a Szituációs szakág korábbi döntése értelmében: "az elmúlt évek szabályváltozásait a Szakág, bírói képzések kiemelt tárgyává teszi 2021. évben. A szakág vezetése két alkalommal szándékozik bírói -képzést,- továbbképzést tartani, melyek legalább az egyikén az első osztályú bíróknak kötelező részt venniük." (Ez az országos bírókra is vonatkozik.)

Jelentkezés: info@szituacios.hu -ra küldött e-mail-lel, a jelentkezés kötelező része:

Alap tanfolyamra jelentkezők esetén: név és az a Rapid Shooting vagy steel challenge vagy fémpárbaj versenyeredmény, amire a legbüszkébb vagy, és hogy alap tanfolyamra jelentkezel. A korlátozott számú hely következtében érdemes mihamarabb jelentkezni.

Kötelező továbbképzésre jelentkezők esetén (I. osztályú és országos bíróknak): név, és hogy kötelező továbbképzésre jelentkezel.

Továbbképzésre (magasabb osztályba soroláshoz) jelentkezők esetén: név, jelenlegi bírói fokozat, mióta van ez a fokozatod, és az a 3 bírózásod, amit ebben a fokozatban hajtottál végre, és a legbüszkébb vagy rá, és hogy továbbképzésre meghívásra jelentkezel. Ebben az esetben március 15-ig van a jelentkezési határidő, és április 1-ig értesítést küldünk a meghívásról.

Ajánlott irodalom: minimum a rövid leírás, de ajánlott a szabálykönyv megismerése is.

Amit hozzatok: igazolványkép az új bíróknak, igazolvány a régieknek. Javasolt: versenyfelszerelés.

Oktatók: Belme Attila, Mészáros Zoltán, dr. Gáspár Miklós

Birói igazolvány megszerzése: az új bírói igazolványt az veheti át, aki próbaidős bíróként két versenyen (amelyek közül az egyiken bírói bizottsági tag is részt vesz, pl. másnap) olyan teljesítményt nyújtott, hogy a bírói bizottság elnöke javasolja, hogy teljes értékű bíró legyen.

Bírói igazolvány megtartása (újra érvényesítése): 2014-től kezdődően minden bírónak kötelező dolgoznia legalább egy szakági versenyen. Ennek hiányában a III. osztályú bírók elveszítik a bírói minősítésüket, a magasabb minősítésű bíróknak pedig csökken a bírói minősítése (pl. II. osztályról III. osztályra). Tervezzük, hogy a jövőben 5 évente kötelező továbbképzésen részt venni (ez jelenleg még nem előírás).

Tervezett menetrend:

Ui: természetesem a víruskorlátozások következtében elmaradhat a tanfolyam! De jelenleg bízunk benne, hogy addig helyreáll a mindannapi élet.