Multigun versenykiírás 2011.02.26.

A verseny helye:PSSH/Gm Lőtere Bp. XXII. Nagytétényi út 66.
A verseny ideje:2011.02.26. 09:00-16:00 (regisztráció: elözetesen)
Rendező:BEL SE
Nevezés:Előzetesen 2011.02.24-ig, javasolt a www.belse.hu/reg/reg110226.php oldalon on-line, vagy a bels kukac belse pont hu email címen
Indulási feltételek:Legálisan birtokolt fegyver (tehát sportlövöknek kötelezö a sportorvosi, fegyvertartási engedély, fegyver müszaki kártya, ezek nélkül nem lehet indulni), megfelelő fegyverkezelési biztonság (aki IPSCben vagy IDPA szakágban nincs minösítve pisztoly, golyós és sörétes puska közül mindháromra, az elöre egyeztessen!) és érvényes sportorvosi.
Rendezési hozzájárulás 3000 Ft (elözetesen regisztráltaknak) 4000 Ft (helyszínen regisztrálóknak, ha van még a squadban hely!)
Szabályok, büntetések, biztonsági szabályok:Multigun (IPSC) szabályok alapján
Értékelés:IPSC szabályok alapján, Open, Standard, Production, mini-open, mini-standard, mini-production divíziók lesznek értékelve; ezen felül megfelelö számú jelentkezö esetén Lady, Senior, Supersenior kategóriák
Óvás:IPSC szabályok alapján (5000 Ft)
Pályák:4 pálya
Minimum lövésszám:20 sörét, 14 puska, 20 pisztoly, 23 szabadon választott, de ez változhat
Díjak:1-3. helyezett érem
Megjegyzés:Elözetes regisztráció és squadbeosztás kötelezö, 9:00-kor indul a 2. és a 3. squad, 12:00-kor indul a 4. és az 5. squad. Az 1. squad pénteken a pre-match a verseny tisztségviselöinek! A pályák változhatnak. A puskát 12.5 m-re célszerü belöni! Az M16A1 célok értékelése: belsö kör (érintö is): A, tiszta (nem érintö) találat: C, érintö találat: D.

Szabályok

Fegyver ürítése: a fegyver ürítését követöen a zárszerkezet hátraakasztása, vagy pedig a fegyver elcsettentése kötelezö, és csak ez után szabad lerakni a fegyvert. A pálya befejezését követöen a lövö bemutatja a bírónak egyenként a fegyvereket, ha azok valamelyike töltve maradt, akkor DQ, ha a hátraakasztás/elcsettintés elmaradt, akkor alkalmanként egy PROC.

Csak akkor szabad egy fegyver elé menni, ha a csö ürességéröl meggyözödött a bíró is és a lövö is (vagyis pálya közben ürített fegyver elé tilos menni, de a 2-es és 3-as indulókondíció esetén az üres csövü fegyver elé lehet menni).

Annyi fegyver viselhetö, amennyit a pályaleírás elöír.

Production: ha a 3 fegyverböl legalább 2 az alábbiak közé tartozik: revolver, production pisztoly, manuális sörétes, manuális golyós puska, standard golyós puska, manuális minirifle, standard minirifle

Standard: ha a 3 fegyverböl legalább 2 az alábbiak közé tartozik: standard pisztoly, standard sörétes, és ami a productionnál fel volt sorolva

Open: minden más, IPSC-re engedélyezett fegyver, a fegyver módosítása (a törvényes keretek között) engedélyezett a versenyen

Minor: ha a 3-ból legalább 2 fegyver minor

Major: ha a 3-ból legalább 2 fegyver major

Egyéb szabályok megegyeznek az IPSC-vel

1. pálya

Pontozás:Comstock (kötetlen lövésszám), célonként a legjobb találatot értékeljük.

Célok: 6 fém, 6 M16A1 (2x"150", 2x"200", 2x"250"), 4 miniclassic.

Kezdés/vég:Hangjel, utolsó lövés

Eljárás:Az A, B boxból szabad stílusban kell leküzdeni a miniclassic célokat pisztollyal, az ürített pisztolyt lerakni; C boxból meglöni a fémcélokat söréttel, letenni az ürített sörétes puskát; D boxban földön fekvö puskával meglöni az M16A1 célokat.

Lövésszám:Minimum 6 sörét, 6 puska, 4 pisztoly.

Távolság:5-12.5 m.

Starthelyzet:A lövő az A ponton áll, pisztoly tokban biztosítva, sörétes és golyós puska: zár elöl, csö üres (C illetve D ponton lerakva).

2. pálya

Pontozás:Comstock (kötetlen lövésszám), célonként a legjobb 2 találatot értékeljük.

Célok: 9 fém, 2 M16A1 ("50", "100"), 4 miniclassic.

Kezdés/vég:Hangjel, utolsó lövés

Eljárás: C boxból meglöni a fémcélokat söréttel (9 lövés maximum), letenni az üres (elcsettintett) sörétes puskát; C boxban puskával meglöni az M16A1 célokat (4 lövés maximum), letenni az üres (elcsettintett) golyós puskát; szintén a C boxból meglöni a maradék célokat pisztollyal (gyk. a sörétes és golyóspuska célokon hiányzó találat pótolható pisztollyal).

Lövésszám:9 sörét, 4 puska, minimum 8 pisztoly.

Távolság:12.5 m.

Starthelyzet:A lövő a C ponton áll, pisztoly tokban biztosítva, sörétes puska: maximum 9 löszerre töltve (minimum: 9, vagy a fegyver kapacítása), biztosítva a csipönél, golyós puska: 4 löszerre töltve, biztosítva az asztalon.

3. pálya

Pontozás:Comstock (kötetlen lövésszám), célonként a legjobb 2 találatot értékeljük.

Célok: 5 fém, 2 miniclassic bobberen, 4 classic.

Kezdés/vég:Hangjel, utolsó lövés

Eljárás: D boxból meglöni a fémcélokat söréttel, letenni az E ponton az ürített sörétes puskát; E,F,G boxokból pisztollyal meglöni a classic célokat, H boxban lerakni az ürített pisztolyt majd itt puskával meglöni az aktivált bobberen a miniclassic célokat.

Lövésszám:minimum 5 sörét, 4 puska, 8 pisztoly.

Távolság:5-12.5 m.

Starthelyzet:A lövő a D ponton áll, pisztoly tokban biztosítva, sörétes puska: töltve, biztosítva a csipönél, golyós puska: zár elöl, csö üres H ponton lerakva.

4. pálya

Pontozás:Comstock (kötetlen lövésszám), célonként a legjobb 3 találatot értékeljük.

Célok: 5 fém, 2 miniclassic (és 1 noshoot) bobberen, 4 classic.

Kezdés/vég:Hangjel, utolsó lövés

Eljárás: H boxból meglöni a célokat szabad stílusban, kötetlen sorrendben az alábbi szabályok figyelembe vételével: fémcélra és mobil golyófogóra tilos karabéllyal löni, papírcélra tilos aprószemü söréttel löni, brenneke nem lehet a lövönél. Ha a fémcélra .22-essel akar löni, akkor elöre jelezze a lövö.

Lövésszám:minimum 23 (buckshottal: minimum 9).

Távolság:5-12.5 m.

Starthelyzet:A lövő a D ponton áll, a pisztoly tokban biztosítva, és igény szerinti puska biztosítva csípönél.