Rapid Shooting, Steel Challenge, Fémpárbaj bírói képzés 2022.12.10.

Helyszin: B-pro Lőtér 1097 Budapest, Péceli Út 2.

Rendezési hozzájárulás az alapképzésben: 5000 Ft.

Rendezési hozzájárulás a továbbképzésre meghívottak számára: 0 Ft.

Jelentkezési feltétel: az alap képzésre Rapid Shooting, steel challenge, fémpárbaj lövők jelentkezhetnek, továbbképzésre való meghívásra az MSSz Szituációs szakág Rapid Shooting, steel challenge, fémpárbaj bírói.

Jelentkezés: info@szituacios.hu -ra küldött e-mail-lel, a jelentkezés kötelező része:

Alap tanfolyamra jelentkezők esetén: név és az a Rapid Shooting vagy steel challenge vagy fémpárbaj versenyeredmény, amire a legbüszkébb vagy, és hogy alap tanfolyamra jelentkezel. A korlátozott számú hely következtében érdemes mihamarabb jelentkezni, de legkésőbb december 1-ig.

Továbbképzésre (magasabb osztályba soroláshoz) jelentkezők esetén: név, jelenlegi bírói fokozat, mióta van ez a fokozatod, és az az 5 bírózásod, amit ebben a fokozatban hajtottál végre, és a legbüszkébb vagy rá, és hogy továbbképzésre meghívásra jelentkezel. Valamint annak az 1 vagy 2 I. osztályú vagy országos bírónak a neve, aki javasolja, hogy II. osztályra előlépjél. Illetve annak a 2 vagy 3 országos bírónak a neve, aki javasolja, hogy I. osztályra előlépjél. Ebben az esetben is december 1-ig van a jelentkezési határidő, és december 5-ig értesítést küldünk a meghívásról.

Egy "iránymutatás" a bírói továbbképzésre jelentkezéshez:

Ajánlott irodalom: minimum a rövid leírás, de ajánlott a szabálykönyv megismerése is.

Amit hozzatok: igazolványkép az új bíróknak, bírói igazolvány a régieknek. Mivel a leendő III. osztályú bírók egymáson fognak gyakorolni, ezért hozzatok versenyfelszerelést (fegyvert és 2 pályára elegendő, 20 db lőszert). A leendő II. osztályú bírók a vizsgáztatókon fognak gyakorolni.

Oktatók: Belme Attila, dr. Gáspár Miklós, Gerháth Zoltán

Birói igazolvány megszerzése: az új bírói igazolványt az veheti át, aki próbaidős bíróként két versenyen (amelyek közül az egyiken bírói bizottsági tag (vagy legalább országos bíró) is részt vesz) olyan teljesítményt nyújtott, hogy a bírói bizottság elnöke javasolja, hogy teljes értékű bíró legyen.

Bírói igazolvány megtartása (újra érvényesítése): 2014-től kezdődően minden bírónak kötelező dolgoznia legalább egy szakági versenyen évente. Ennek hiányában a III. osztályú bírók elveszítik a bírói minősítésüket, a magasabb minősítésű bíróknak pedig csökken a bírói minősítése (pl. II. osztályról III. osztályra). Tervezzük, hogy a jövőben 5 évente kötelező továbbképzésen részt venni (ez jelenleg még nem előírás).

Tervezett menetrend: