Bel SE - Magyar Bozómíves Egyesület - Gemini

Bozótlövész 2018.05.05.

A verseny helye:Gyál, Gemini lőtér, Patak utca 1.
A verseny ideje:2018.05.05 (szombat) 9:30-20:00 (regisztráció: előzetesen)
Rendező:BEL SE, Magyar Bozótmíves Egyesület, Gemini
Nevezés:Előzetesen a belse.hu/reg/reg180505.php oldalon on-line (az első 30 fő tud nevezni)
Indulási feltételek:Legálisan birtokolt fegyver, megfelelő fegyverkezelési biztonság (mozgás, és ismeretlen területen haladás közben is). Ha nincs saját fegyvere a helyszínen, akkor vagy létezzen szolgálati fegyvere, vagy legyen sportlövő minősítése annak, aki fegyvert akar bérelni, ezek szigoruan a nevezés feltételei!
Rendezési hozzájárulás 5000 Ft (előzetesen regisztráltaknak)
Szabályok, büntetések, biztonsági szabályok: a lövészet felén a kalandlövész szabályok alapján
Értékelés:A lövészet felén a kalandlövész szabályok alapján lesz felállítva egy sorrend (a 6 pálya együttes eredményeként), a 6 bozótmives feladat alapján szintén fel lesz állítva egy sorrend. Ennek a kettőnek az összege adja a végeredményt, kivéve amikor holtverseny alakul ki, ebben az esetben az éri el a jobb eredményt, aki gyorsabb a túrán.
Pályák:6 kalandlövész, 8 bozótmíves, 10 km túra.
Minimum lövésszám:50
Díjak:1-3. kupa, 1. tárgynyeremény
Megjegyzések:
  • Aki bérelni akar fegyvert, azok csak a 3. csoportba nevezhetnek.
  • Aki nem lőtt még IDPA versenyen, azok az 1. vagy 3. csoporba nevezhetnek
  • Akinek van saját fegyvere, és lőtt már IDPA versenyen, azok bármelyik csoportba nevezhetnek. Tehát a 3. csoportba bárki nevezhet.
8:45-re jöjjön aki fegyvert bérel

9:15-tol 9:45-ig egy rövid magyarázat az IDPA-ról azoknak, akik még nem voltak ilyen versenyen (vagyis ők legkésőbb 9:15-re érkezzenek meg)

9:55-kor eligazítás minden pályán a felszerelt, betárazott lövőknek.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy "sportlőfegyverét csak ürítve, tokban, sportcélú rövid lőfegyverét üres tárral, a fegyver és a lőszer elkülönített csomagolásával, zárt dobozban vagy egyéb zárt tárolóeszközben szállíthatja, amelynek során köteles megtenni minden szükséges intézkedést annak érdekében, hogy a lőfegyverhez, lőszerhez illetéktelen személy ne férhessen hozzá". Aki nem szállítja a bozótmíves feladatok során a fegyverét, azoknak legyen a hátizsákban 2 L víz "fegyver" felirattal (a normál és a tartalék ivóvizen felül), amit tilos meginni.

A lövész feladatok egyéniek, a bozótlövész feladatok párban lesznek végrehajtva.

A helyszínen lehet fegyvert bérelni 1000 Ft/fő áron és lőszert vásárolni 100 Ft/db áron (tehát 6000-10 000 Ft a fegyverbérlés a lőszerrel együt), további részleteriről a Gemini lőtér tud felvilágosítást adni.

Bozótmíves feladatok: Szombaton Bozótlövész verseny a Gemini lőtéren és a környékén. A megosztottam a GPS tracket, ami ezt az útvonalat mutatja részletesen. Az útvonalat Papica bejárta, jelentős része erdőben megy, kivéve egy hosszú, egyenes szakaszt. Az indulók hosszúnadrágban legyenek mert kullancs van és lesz egy olyan rész ahol az útvonalon magas (max. térdig ér) a növényzet. Spray, kenőcs, lábszárra kullancsriasztó nyakörv (kutyára) javasolt. Ő rövidgatyában ment végig...:)

A távolság 10 km a Geminitől- Geminiig. 5 feladatpont, 8 feladat. 3x fogtok átkelni a csatornán, 2x kötélen, 1x átgázolva. Gázlónál a mélység 30 cm. Csomók: bulin, perec. A pontőrök mínuszpontért bemutatják. Maximális pontot csak az kap aki előzetes bemutatás nélkül képes megcsinálni.

Tájékozódás: irányszög mérés, lépésszámlálás.

Tűztipusok, tűzgyújtás. Extra pontszerzési lehetőség természetes, helyben szedett éleszték használata esetén. Extra pont a szikravető használata! A feladatban használható gyufa is, vagy öngyújtó, ezek a normál értékelés részei. Az extra pontok csak a helyben szedett élesztékre és a szikravetőre vonatkoznak.

Felrántó hurokcsapda: minden alkatrésze oda lesz készítve, csak össze kell állítani és elműködtetni. Lesz egy minta bemutatónak. Túlélőszűrő: A versenyzőknél lévő 0,5 literes petpalack és a bekészített hozzávalók használatával. Lesz minta kiállítva.

Ponyvamenedék (féltető, féloldalas) felállítás az Alapozón látottak alapján. Csak az egyiket kell megcsinálni a feladatban. Extra pontszerzési lehetőség (gyémánt menedék)

10-kor első lövés a lőtéren, majd következik a 10 km-es kör a fönti feladatokkal. Végezetül a 2. kör a lőtéren. A pontozási rendszer alapján nem valószínű a holtverseny, de amennyiben mégis megtörténne akkor vesszük figyelembe az értékelő lapon lévő időt. Papica 2.5 óra alatt sétálta le úgy, hogy közben agyalt is. Feladatokkal max. 4 óra a teljes útvonal.

Csak vacsora lesz melegétel a lőtéren, vízzel és túrákon szokásos rágnivalókkal készülünk. Végezetül: A feladatok benne vannak a Kratochvill Károly Honvéd Szakközépiskola tankönyvében, tehát semmi olyan bozótmíves extra nem lesz amihez nagyon komoly rutin kellene!

Pályák